Paard & Sportverzekering

Uw paard of pony is een kostbaar bezit. Het is uw vriend en verdient de beste zorg. Maar die zorg kost geld. Vooral wanneer uw paard of pony ziek of geblesseerd is. Met een paardenverzekering koopt u de zekerheid in dat u ook de beste zorg kunt geven.


Dekking

Er zijn een aantal basis paardenverzekeringen mogelijk zoals:

  • Doodverzekering: dood en noodslachting door ongeval of ziekte en branddekking.
  • Dood- en Ongevallen verzekering: dood en blijvend onbruikbaar worden door een ongeval en branddekking.
  • ODA-verzekering: dood, onbruikbaarheid en onvruchtbaarheid door ongeval en/of door een ziekte en branddekking.
  • Uitgebreide verzekering: al het bovengenoemde en blijvende ongeschiktheid door kreupelheid.

Hierbij kunt u aanvullend ziektekostenverzekering afsluiten. De ziektekostenverzekering is gekoppeld aan de basisverzekering. Dit houdt in, dat op de ziektekostenverzekering uitsluitend schaden worden vergoed die ook op de basisverzekering zijn gedekt. Er zijn twee ziektekosten verzekeringen, namelijk:

  • Beperkte ziektekostenverzekering: Uitsluitend voor de kosten van een specialistische behandeling, na doorverwijzing door uw eigen dierenarts naar een specialist die op de polis staat genoemd.
  • Uitgebreide ziektekostenverzekering: Vergoeding kosten van een onderzoek en/of behandeling door een dierenarts/kliniek in Nederland of België.

Ook zijn er aanvullende dekkingen voor diefstal, ongevallen opzittende, operaties en uitvaart.

Wij bieden tevens nog extra verzekeringen aan met betrekking tot WA (wettelijke aansprakelijkheid), tuigage, trailers, rijtuigen of een verzekering speciaal voor uw hengst of fokmerrie.

Voor een persoonlijk advies of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.


Aansprakelijkheid paard

De wettelijke aansprakelijkheids verzekering biedt dekking indien u als eigenaar aansprakelijk wordt gesteld voor schade veroorzaakt door uw paarden aan derden.

De verzekering is bedoeld voor de aansprakelijkheid van het hobbymatig houden van een of meerdere paarden, uitsluitend als secundaire dekking op de aansprakelijkheidsverzekering particulier (AVP) elders.


Wat is aansprakelijkheid

De vraag die altijd gesteld wordt is: "Wie moet er aansprakelijk gesteld worden voor de schade, in hoeverre is diegenen ook daadwerkelijk aansprakelijk te stellen en kan deze zelfs verplicht worden om de schade te vergoeden?"

De wet kent bij aansprakelijkheidskwesties veroorzaakt door een paard één hoofdregel: de bezitter van het paar is risicoaansprakelijk. Dit wil niet zeggen dat de bezitter van het paard ook altijd de schade (geheel of deels) dient te vergoeden. Dit wordt per kwestie of situatie steeds opnieuw beoordeeld.

Het begrip bezitter heeft een juridische betekenis, namelijk: degene die het paard voor zich zelf houdt, wat in het algemeen de eigenaar zal zijn. Wordt het paard gebruikt in de uitoefening van een bedrijf, bijvoorbeeld in een manege zullen de paarden in de aansprakelijkheidsverzekering bedrijf (AVB) meegenomen kunnen worden.

 

Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

 

Afspraak maken

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN